Сряда, 16 Oct 2024
           
Новини

Протест с възглавници и каски: Софиянци поискаха спиране на ремонта на "Опълченска"

   
Протест с възглавници и каски: Софиянци поискаха спиране на ремонта на \

Живеещите на столичната улица "Опълченска" поискаха проектът за ремонт на тази улица да бъде спрян и да се преразгледа, предаде БНР.

Гражданите, които са пряко засегнати от реконструкцията, дойдоха с възглавници и каски пред сградата на Регионалната дирекция за национален и строителен контрол. Според протестиращите, служителите на дирекцията не изпълняват задължението си да контролират ремонтите на инфраструктурата в София.

"Възглавниците са подарък за тях, защото спят", обявиха протестиращите. 

"Нашето послание е РДНСК да спрат да спят и да се събудят, да дойдат да видят проекта, да видят какво се случва там. Не е човешко да се проектират тротоари под сантиметър, а такива има проектирани на улица "Опълченска". Това е застрашаващо за живота на хората, за децата ни и на всички, така че добре те да погледат и да преразгледат този проект." - коментира участничка във флашмоба.

"На "Опълченска" се извършва вандалско изпълнение, копае се навсякъде, копае се безконтролно. Бяха обещали да го правят тоя ремонт поетапно, първо затварят една отсечка, после друга. В момента е разкопано от "Тодор Александров" до "Сливница" - всичко. Спукаха водопровод, спукаха интернета. Очакваме да ни спрат и тока всеки момент." - каза живееща на улица "Опълченска".

"Ще протестираме, докато престанат безумията, защото е недопустимо да се случва това. Дразнещо е за живеещите, не е заради самия ремонт. Ние не сме против ремонта, а за начина, по който се извършва. Всеки ден се прибираш вкъщи и  не знаеш къде да минеш, постоянно се сменят маршрути, от къде да минават. Сутрин извеждаме децата, ужким добре облечени за училище, всъщност отиват кални, минавайки покрай всеки ров и дупки. Много е неприятно, можете да минете сами да се убедите в това, което казвам." - сподели друг протестиращ.