Сряда, 16 Oct 2024
           
Политика

Илков: Не е коректно да се използва МВР предизборно в кампанията

   
Илков: Не е коректно да се използва МВР предизборно в кампанията

Не е коректно да се използва МВР предизборно в кампанията. Това заяви пред журналисти преди заседанието на Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

„Това, което искам да ви кажа, е свързано отново с действията на Министерството на вътрешните работи (МВР) по отношение на престъпленията, които са свързани с купуването и продаването на гласове, най-вече с изкривяване на гражданския вот. Както знаете, от 27 септември стартира специализирана полицейска операция на територията на цялата страна, нейна основна задача е противодействие на купения вот и успоредно с това всички полицейски служители, които участват в тези специализирани полицейски операции, работят и по всички онези приоритети, които са изведени за МВР." - каза Илков.

По думите му в хода на тези действия служителите на МВР установяват и други престъпления и всички тези резултати биват отчитани ежедневно на страницата на пресцентъра на МВР. „Друг е въпросът кой как ги ползва тези данни", отбеляза той.

Вътрешният министър увери, че МВР ще продължи да работи със същите темпове, защото резултатите са налице. „Имаме 160 полицейски операции, които са към днешния ден, досъдебните са 60 вече. Така че когато резултатите говорят, т. е. нашите служители не бездействат и не пренебрегват нито едно обстоятелство по всеки един сигнал и обстоятелство, което е свръзано с купуване и продаване на гласове, не е коректно да се използва МВР предизборно в кампанията." - категоричен е той.

Илков коментира, че няма нещо, което да бъде изведено като феномен за тези избори. „Така че си върви всичко онова, което е било и при предходните", заключи вътрешният министър. /БГНЕС