Сряда, 16 Oct 2024
           
Новини

Рангел Бизюрев остава основният обвиняем за убийството в Цалапица

   
Рангел Бизюрев остава основният обвиняем за убийството в Цалапица

Рангел Бизюрев остава основният обвиняем за убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Няма да има промяна на обвиненията. Това заяви Бойка Лулчева, прокурор по делото, по повод показанията от вчера на таен свидетел, който твърди, че не Бизюрев е нанесъл фаталния удар, а това е бил един от близнаците - Борислав Динков, предаде БНТ.

Окръжна прокуратура в Пловдив остава твърдо зад тази позиция, категорична е Лулчева и допълни, че показанията на един свидетел с тайна самоличност не са достатъчно основание, за да се привлече като обвиняем друго лице. 

Родителите на близнаците Динкови - Борислав и Валентин, сочени за помагачи на Бизюрев - са свидетели по това дело, но два пъти не се явяват. Съдът постанови да бъдат доведени принудително.

На днешното заседание е станало ясно и че Димитър Малинов е починал от задушаване с кръв след счупване на носните кости. Понеже е бил в безсъзнание заради другите травми, той не е успял да се изкашля, както би се случило при здрав човек. Според лекарите при адекватна и навременна медицинска помощ, жертвата е можело да оцелее.

Експертизата изключва възможността носът на жертвата да е счупен при падане на земята. Коментираше се, че е възможно ударът да е в стълб или дърво.

По думите на Антоанета Николова, адвокат на майката на Димитър Малинов Атанаска Бакалова, ударите по лицето на Димитър са нанесени с дясна ръка, а Бизюрев в левичар.

Днес самият Бизюрев отрече показанията на тайният свидетел да са истина, като е казал, че Борислав Динков въобще не е слизал от колата по време на боя.

Така въпросът кой е ударил Малинов в лицето остава с неясен отговор, а заради казаното от Бизюрев се очаква да има поне още едно заседание, защото беше назначена допълнителна експертиза на видео записите от камерите, запечатали моменти от нощта на убийството.

Припомняме, че нито Ангел Бизюрев, нито близнаците признават да са нанесли фаталния удар в лицето, заради който е починал Димитър Малинов. Бизюрев призна за 4-5 удара в торса, но не и в лицето. Вчера беше разпита таен свидетел по делото, който твърди, че въпросният удар е нанесел от един от близнаците и по-точн Борислав Динков. 

Майката на жертвата Атанас Бакалова поиска отвода на прокурора по делото Бойка Лулчева, понеже защитавал правото на Бизюрев, а не това на починалия й син.