Сряда, 16 Oct 2024
           
Политика

Да, България! със сигнал до ДАНС, МВР и прокуратурата за купувачи на гласове

   


Изпълнителният съвет на "Да, България!" изпрати сигнали до ДАНС, МВР и прокуратурата по списъка с купувачи на гласове, публикуван от "БГ елфите". За това съобщи Елисавета Белобрадова, член на ИС на партията с пост във Фейсбук.

Сигналът е общо срещу 200, свързани с търговията с вот на изборите, с принадлежност към различни престъпни кръгове.

По думите на Белобрадова сред тях има автентични "мутри" от средата на 90-тте, кандидати за народни представители, пласьори и рекетьори.

Нормално би било да очакваме МВР, прокуратурата и ДАНС да се задействат бързо, защото мащабите на търговията с вот този път са заплаха за националната сигурност на страната. Уви, за всички стана ясно, че МВР и прокуратурата са под контрола на Пеевски. Въпросът е ДАНС дали може да свърши основната си работа - да защитава националната сигурност. И като говорим за национална сигурност да подчертаем, че всички институции, които могат да се надигнат срещу тази организирана престъпна група, мълчат. Не се страхувайте, колеги. Ние също имаме деца, животи, каузи и политики. Тук вече става въпрос за оцеляването на демократичния строй. Застанете на страната на държавата си, казва кандидат-депутатката.

За търговия с гласове в полза на ДПС на Пеевски пръв съобщи съпредседателят на "Да, България!" и кандидат за народен представител Ивайло Мирчев. В поредица от публикации той назова търговците на вот сред известни които Цайса, Сандокана, Шарана, Памперса, Фитката и др. подобни. Впоследствие неформалната група BG Elves публикува списък с имена, за които се твърди, че са официални купувачи на гласове за някои от партиите.

"Пеевски се е развилнял и през неговите лейтенанти вот се купува в цяла България, а цените по информация на място достигат 500 лв. за глас. Вече са проведени няколко организационни срещи в хотел "Маринела" на ключови фигури за покупката на гласове, отговорници по райони, лихвари, лейтенанти на Пеевски", обяви Мирчев.

Онова, което е истински вбесяващо, не са хората, заменящи гласа си срещу още малко дърва за зимата. Вбесяващо е, че този алъш-вериш върви необезпокояван. Всичко това е обществена тайна и там е най-големият абсурд - ако тази информация стига до мен, без изобщо да съм я търсил, в МВР и прокуратурата вероятно ходят със затворени очи и запушени уши, след като досега не са направили нищо по въпроса, написа кандидатът за народен представител, според когото министърът на вътрешните работи Атанас Илков съзнателно се прави на "ударен".