Сряда, 16 Oct 2024
           
Политика

Ген. Атанасов: След заседанието на КСНС казах на Борисов, че след изборите трябва да преговаряме

   


ПП-ДБ ще подкрепят искането за извънредно заседание на Народното събрание свързано със задържането на депутата Джейхан Ибрямов, пише БГНЕС.

Две партии ще създадат мнозинство след 27 октомври, прогнозира ген. Атанас Атанасов. Това ще са ПП-ДБ и ГЕРБ, а ако случайно им потрябва трети е ясно само кого няма да поканят – „Възраждане“ и „Величие“.

„Имаме си принципи“, отговори лидерът на ДСБ и съпредседател на ПП-ДБ в ефира тази сутрин.

Атанасов съобщи след заседанието на КСНС при президента миналата седмица е казал на Бойко Борисов, че след изборите трябва да преговарят.

Според него бъдещият премиер трябва да е „типаж Кристалина Георгиева“ – със сериозен международен опит и авторитет, който да има силата за самостоятелни решение.

Бойко Борисов не може да стърчи зад Кристалина Георгиева, каза още Атанасов и продължи: Би трябвало след изборите, когато има очертано мнозинство, да се започнат преговори. В страната има много авторитетни хора – има хора с дипломатически опит, има хора от съдебната власт, на които им е свършил мандата и имат качества да бъдат самостоятелни. По-важен е планът и желанието на политическите сили да се обединят около него.

На КСНС казах на Борисов да обсъждат, да преговарят и като минат изборите трябва да преговаряме. Смятам, че в ГЕРБ осъзнават нуждата от създаване на редовна власт, заяви още ген. Атанасов.

Атанас Атанасов съобщи, че ПП-ДБ ще подкрепят искането за извънредно заседание на Народното събрание свързано със задържането на депутата Джейхан Ибрямов.

Ако са започнали да събират подписи, ние ще подкрепим извънредно заседания. Случилото се с Джейхан е грубо посегателство, заяви още Атанасов и попита какво е наложило мярката му за неотклонение пред съда да се гледа при закрити врати.

Това е предизборен удар от едното крило на ДПС към другото. Пореден компромат, коментира още Атанасов.