Понеделник, 07 Oct 2024
           
Свят

Русия ще назначи нов посланик в Съединените щати

   

  Istock

Русия ще назначи нов посланик в Съединените щати, пише News.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли спекулациите, че отношенията с Вашингтон са били влошени в края на мандата на настоящия пратеник Анатолий Антонов.

69-годишният Антонов, роден в Сибир, беше ръководител на руското посолство във Вашингтон от 2017 г. През юли той обяви, че назначението му е към края си.

Песков посочи, че в момента президентът Владимир Путин не планира да приеме Антонов, но посланикът има възможност да докладва ежедневно на държавния глава.

Попитан дали връщането на Антонов показва, че отношенията с Вашингтон се влошават, Песков отвърна: "Не, разбира се, че своевременно ще бъде назначен посланик".

Сегашната конфронтация между Русия и Запада за Украйна няма аналог в историята и грешка може да доведе до катастрофа, заяви високопоставен руски дипломат в четвъртък, запитан за сравнения с Кубинската ракетна криза от 1962 г.

Войната в Украйна - най-голямата сухопътна война в Европа след Втората световна война, предизвика голяма конфронтация между Русия и Запада. Руски официални лица твърдят, че сега тя навлиза в най-опасната си фаза досега.