Понеделник, 07 Oct 2024
           
Коментари

Терзиев: Софиянци няма нужда да се притесняват за отоплителния сезон

   


Софиянци няма нужда да се притесняват за отоплителния сезон, "Булгаргаз" няма да спира подаването на газ, заяви кметът на Столична община (СО) Васил Терзиев след среща в Министерство на енергетиката относно казуса с "Топлофикация – София".

Няма поводи за притеснение, успокои градоначалникът.

Общината в лицето на кмета Терзиев и министерството - в лицето на министър Владимир Малинов, се срещнаха днес, за да търсят дългосрочно решение на възникналия казус след частичното запориране на сметка на "Топлофикация". Това се случи по искане на "Булгаргаз".

"Чака ни много работа по други теми за това краткосрочно, средносрочно и дългосрочно как да подобрим нещата с "Топлофикация". Начертали сме план и общо взето до края на седмицата предстои първата важна стъпка за най-належащите задължения", каза Терзиев, цитиран от БГНЕС и посочи, че в средносрочен план до средата на ноември трябва да се види как стоят нещата за целия отоплителен сезон.

Третата точка, по която са се разбрали, е да бъде сформирана работна група с представители на общината, Столичния общински съвет, "Топлофикация", както и дружествата и МЕ, за да начертаят план за дългосрочното оздравяване на "Топлофикация".