Понеделник, 07 Oct 2024
           
Спорт

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира в Шанхай

   


Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърса в Шанхай, след като победи белгиеца Зизу Бергс с 6-3, 3-6, 6-2 в откриващия си мач от надпреварата, пише БГНЕС.

Срещата между двамата започна още в събота, когато българският тенисист спечели първия сет, но дъжд прекъсна мача в средата на втората част, а валежите в Шанхай не позволиха доиграването да се случи в неделя.

Днес Бергс удържа преднината си от пробив във втората част, за да се наложи с 6-3 и да вкара мача в решаващ трети сет. В него Григор започна отлично и проби на старта, а в края затвори двубоя с нов пробив след общо два часа и половина прекарани на корта.

В крайната статистика Димитров има пет печеливши удара повече от съперника си (26 срещу 23), докато и двамата допуснаха по 37 непредизвикани грешки. По този начин Гришо спечели и втората си среща с Бергс, след като по-рано тази година го победи в четири сета на Ролан Гарос.

За първата ракета на България предстои сблъсък с 20-ия поставен в схемата Алексей Попирин от Австралия, който се намира в добра форма в последните седмици. За последно Димитров и Попирин играха на Мастърса в Монреал през август, когато австралиецът спаси три мачбола, преди да се наложи в три сета. В общата статистика Григор има една победа и две загуби срещу Попирин.