Събота, 05 Oct 2024
           
Политика

Каракачанов с неясни и объркани обяснения, защо ВМРО отказа участие в изборите, агитира за бойкот на вота

   
Каракачанов с неясни и объркани обяснения, защо ВМРО отказа участие в изборите, агитира за бойкот на вота

Бившият военен министър и вечен лидер на измислената партия ВМРО Красимир Каракачанов даде по Нова ТВ неадекватни обяснения, защо формацията се е отказала да участва на изборите, след като първоначално са се регистрирали. Вчера в  същото студио анализаторът Веселин Стойнев изказа съмнение, че на някои партии предварително им е платено да се откажат от участие, за да бъдат гласовете им пренасочени към други играчи. Според него поведението на ВМРО било нелогично, винаги имали поне 2% и гарантирана субсидия, а сега се отказват от играта.

Каракачанов обяви тази хипотеза за измислена и невярна. Според него освен субсидията трябвало да се хвърлят поне още пет пъти толкова пари за участие. Освен това той не виждал смисъл, след като чрез машинния вот им крадели гласовете. Политикът отправи нападки и към евроатлантизма, за да подчертае за поред път ясната си ориентация към Кремъл и Евразия. Той призова хората да сложат на бюлетините по един кръст и да бойкотират изборния процес. В същото  време Каракачанов объркан от въпросите на водещите твърдеше, че трябва да се излезе и масово да се гласува, без да обясни какъв ще е ефектът от тази масовост. 

Според бившия вицепрезидент, отговарящ и за сигурността границата ни била разграден двор, а се очаквал бежански поток. Бежанците не се спирали, а се пускали в страната да се регистрират и да търсят път към Европа.
Лидерът на ВМРО обясни, че в момента единствената сериозна и стабилна институция била президентството, въпреки, че от години обществото е на противоположно мнение.