Сряда, 02 Oct 2024
           
Коментари

Запрянов определи като фалшива новина информацията за терористични заплахи срещу Босна от България

   


Министърът на отбраната Атанас Запрянов определи като фалшива новина информацията за терористични заплахи срещу Босна от българска територия.

Така той отговори на въпроса на БГНЕС: Какви мерки българската държава ще предприеме срещу разпространената информация от босненското контраразузнаване за заплахи срещу военни обекти в Босна, идващи от българска територия.

„България допринася за мира и сигурността на Босна и Херцеговина с участието в операцията на ЕС. Това са инсинуации и фалшиви новини“, каза той.

Припомняме, че от български IP-адреси през изминалите дни в Босна и Херцеговина са получени заплахи за терористични атаки срещу военни и промишлени обекти в страната. Всички заплахи са изпрати от български домейн, съобщиха от босненското контраразузнаване СИПА. Оттам уточниха, че в „момента се извършва проверка за откриване на точния изпращач“. Поради тези заплахи срещу военни обекти въоръжените сили на Босна и Херцеговина „повишиха нивото на сигурност“. Последните заплахи са изпратени вчера към 15.00 часа местно време. Веднага от СИПА са изпратени указания до полицейските управления и заводите за производство на оръжие да вдигнат нивото на защита.