Сряда, 02 Oct 2024
           
Новини

Задържаха петима в Кюстендилска област при спецоперация срещу купуване на гласове

   

  МВР

Специализирана полицейска операция за  гарантиране политическите права на гражданите и противодействие на нарушенията на изборното законодателство бе проведена днес на територията на Кюстендилска област. В акцията се включиха служители на охранителна, икономическа, криминална и пътна полиция при ОДМВР – Кюстендил, както и на дирекция „Жандармерия“.

„В областта са осъществени множество процесуални действия. От два адреса са иззети бележки с написани имена и суми. С полицейска заповед за срок до 24 часа са задържани петима души за данни, относими към нарушения на избирателните норми. Връчени са им и предупредителни протоколи по чл. 65 от ЗМВР. Образувани са 5 бързи производства, уведомена е районната прокуратура. В хода на операцията са проверени и 7 офиса за бързи кредити“, обобщи резултатите от полицейските действия началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Васил Паргов.

На територията на ОДМВР - Кюстендил е създадена необходимата организация за недопускане нарушаване на политическите права на гражданите при подготовката и провеждането на предстоящите избори.