Сряда, 02 Oct 2024
           
Коментари

Главчев: Няма да се въвеждат винетки за околовръстното в София

   


Няма да се въвеждат винетки за придвижване по Столичния околовръстен път. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев в началото на заседанието на Министерския съвет. Премиерът определи спора между Столична община и Агенция „Пътна инфраструктура“ като отрицателен пример за работата между две институции. Главчев беше категоричен, че няма да се толерира решаването на подобни спорове през медиите и за сметка на гражданите.

Като добър пример за взаимодействие на институциите премиерът Димитър Главчев посочи евакуирането на българските граждани от Ливан. „Нека да се поздравим за успешната евакуация на български граждани от Ливан, която проведохме. Евакуацията беше добър пример за това, че съвместната работа води до добри резултати“, заяви Главчев. Премиерът благодари специално на Държавния авиационен оператор за добрата работа, както и на българските и партньорските служби за осъществяването на безопасните полети.

Министър-председателят припомни, че вчера беше открит реконструираният ГКПП „Калотина“ и подчерта, че всички ГКПП на страната трябва да изглеждат така. „Модернизацията е важна, тъй като съществуващите пунктове са предвидени да поемат трафика от около 2,5 млн. превозни средства годишно, а само през 2023 през тях са преминали над 4 млн., докато с хоризонт 2029 година очакваме те да достигнат 10 милиона“, допълни той.

От вчера функционира терминалът за втечнен газ близо до Александруполис, което е много добра новина по отношение на сигурността и стабилността на доставките, каза още Главчев. Утре министърът на енергетиката Владимир Малинов ще присъства на място на разтоварването на първата доставка, предназначена за българския газов пазар.

Премиерът нареди всички работни групи, създадени с негова заповед, да му докладват напредъка си до края на работния ден. „Искам да покажем пред обществото какво сме свършили досега“, заключи министър-председателят.