Сряда, 02 Oct 2024
           
Политика

Димитър Главчев размаха пръст на Столична община и АПИ

   
Димитър Главчев размаха пръст на Столична община и АПИ

Перфектна работа на службите за евакуацията на българите от Ливан отчете премиерът Димитър Главчев в началото на днешното заседание. Той благодари за готовността на правителствения Авиоотряд да реагира веднага. Работело се е и с партньорски служби за евакуацията и сме били в непрекъснат контакт с тях. Но, както отчете Димитър Главчев, при такива акции е нужна и Божията помощ. В този случай Господ беше българин, смята премиерът.

Обратен пример е взаимодействието между Столична община и Агенция "Пътна инфраструктура", които си разчиствали сметките пред и през медиите, както каза Главчев. Няма да се обсъжда въвеждането на винетки по Околовръстното, обясни още министър-председателят. Ще се вземат мерки между шефовете в изпълнителната власт при заблуждение на хората, закани се Главчев и предупреди, че ще действа като друг бивш премиер, намеквайки за Бойко Борисов. Няма да толерирам подобно поведение, каза той.

Главчев е доволен от ремонта на ГКПП "Калотина". Задължителна е реконструкцията на пунктовете, изтъкна премиерът. От вчера функционира терминала за втечнен газ в Александруполис, каза още Димитър Главчев.