Вторник, 01 Oct 2024
           
Новини Спорт

Столична община подкрепя Никола Цолов

   


Столична община ще отпусне 100 000 лв. на талантливия пилот от Формула 3 Никола Цолов. Предложението е на кмета Васил Терзиев, заместник-кмета Яна Генова, председателя на СОС Цветан Петров и общинския съветник Димитър Шалъфов. То беше подкрепено от общински съветници от всички групи и гласуване на първото заседание на СОС през септември.

“Енергията и позитивизмът на Никола Цолов ме впечатлиха много, както и подкрепата на семейството му за сбъдването на неговата мечта да стигне до Формула 1”, заяви Васил Терзиев.

В замяна на тези 100 000 лв. на колата на Никола Цолов ще се рекламира туристическия портал на София visitsofia.bg. Миналия сезон Формула 3 е гледан от близо 18 милиона зрители в 150 държави. Освен това Цолов ще популяризира столицата в социалните си канали и ще участва в различни кампании на Столична община.

“Горд съм да се подкрепяме взаимно със Столична община! Специални благодарности на кмета Васил Терзиев и СОС за доверието и усилията! В София съм прекарал по-голямата част от живота си и винаги ми е било любимото място. Щастлив съм, че на мен се пада честта да популяризирам града във Формула 3”, написа самият Цолов.