Понеделник, 30 Сеп 2024
           
Коментари Политика

Памперса, Фитката, Каратиста замерят с пачки от името на Пеевски, вие ни давате брошури

   


Бившият депутат от "Продължаваме промяната-Демократична България" Ивайло Мирчев оповести втора част от разкритията си за купувачите на гласове в страната в полза на лидера на ДПС-Ново начало Делян Пеевски, "за които МВР се прави, че не съществуват", пише OFFNEWS.

В първата присъстваха Цайса, Сандокана, Пръча и пр. хора с колоритни прякори. 

Откъде ги има? 

Ето неговия отговор във Фейсбук, където публикува и списъците на купувачите на вот:

Понеже питате откъде знам за дилърите на гласове, купуващи вот за (Делян) Пеевски, нека ви обясня. Всеки, който върши дори и минимална политическа работа на терен из страната, знае тези неща. Ако твърди, че не знае, е или много наивен, или вече платен, или не стъпва сред хората. Нашите структури из страната са на терен и понеже ние гласове не купуваме, налага се да се срещат с хора, да разговарят, да обясняват за какво се борим, да дават листовки и аргументи. Знаете ли какво чуват редовно?

 

"Вие ни раздавате брошури, а хора, гравитиращи около Пеевски, ни дават по 200-300-500 лв.".

Не мога да съдя хората, които от немотия биха си продали гласа. Много ми се иска да ги убедим, че приемайки тези 200-300-500 лв., дългосрочно се сдобиват с абонамент за още от същата бедност. Абонират се за пътища с дупки, за корумпиран съд, за феодална община, за издъхващо здравеопазване, за страх и шуробаджанащина безкрай.

Онова, което е истински вбесяващо, не са хората, заменящи гласа си срещу още малко дърва за зимата. Вбесяващо е, че този алъш-вериш върви необезпокояван. Всичко това е обществена тайна и там е най-големият абсурд - ако тази информация стига до мен, без изобщо да съм я търсил, в МВР и прокуратурата вероятно ходят със затворени очи и запушени уши, след като досега не са направили нищо по въпроса.

1. Хасково - на терен работят Ами (Капитан Андреево, свързан и с Таки) и Семката.

2. Габрово - В Габрово и Севлиево купува Памперса. Наглостта е стигнала такива размери, че се правят срещи, на които присъстват полицаи на високи нива (от Севлиево), като доказателство, че МВР няма да пречи на търговията с вот. Другият купувач за района е с прякор Трите хикса (ХХХ).

3. Монтана и Враца - Митко Галата.

4. В София-област (Ихтиман, Ботевград и Самоков) вършее Радо Слънцето. Там се очакват много гласове за бившия вътрешен министър Калин Стоянов и пресен партиец при Пеевски.

5. В Костинброд за Пеевски пазаруват дама с първо име Анелия и прякор Трафикантката, както и известният в района Д.Г. с прякор Мишо.

6. В Плевен за покупката на ромски гласове се грижи М. П., който беше осъден на 4 г. затвор за изнудване, принуда и побой над човек.

7. В Бургас допълваме с Митко Каратиста.

8. Сунгурларе - Кемал Бозов, вече осъждан за купуване на гласове, иначе се занимава с дърводобив.

9. Ямбол - Територия на Солингена, както и О.А., собственик на ресторант, в който в последните дни се правят координационни и логистични срещи за купуване на гласове. Както и Н.Д., нависоко в местната структура на Пеевски, осъждан, местна мутра, участвал съвсем наскоро на среща в хотел Маринела, на която са се пазарили хиляди гласове в областта.

10. Стара Загора - Юлиан ФИТКАТА

В следващите дни ще предоставим и нова порция купувачи на гласове в страната, за които МВР се прави, че не съществуват. Към момента полицията не прави нищо по профилактиране на търговците на вот, а на места подпомага процеса, смята Мирчев. И допълва:

"Докато подготвях този текст, усещането бе, че сме някъде в средата на 90-те. В търговията с гласове се въртят десетки милиони, поръчителят е ясен, под него лейтенантите кметове и депутати, а изпълнителите са от криминалния контингент - рекетьори, лихвари, класически мутри.

В отчаянието си да запази позиции Пеевски буквално цели с пачки пари всички, готови да се продадат, и бута страната назад към времена, за които се надяваме никога да не си спомняме. Някой пак ще каже "Стига с тоя Пеевски, кажете за бъдещето". Да, но за да минем към бъдещето, Пеевски не трябва да е фактор в страната ни. Да се рисува розово бъдеще в тази България, в която една мутра владее почти всяка институция, служби, съдебна система, МВР…, е проява на лицемерие."