Понеделник, 30 Сеп 2024
           
Политика

Кандидат за районен столичен кмет на Възраждане осъмна в партията на Пеевски

   


Тодор Софрониев, който бе кандидат за кмет на столичния район "Витоша" на "Възраждане" на местните избори октомври 2023 г., сега внезапно се влива в редиците на новата партия на Делян Пеевски - "ДПС - Ново начало" и е част от техните листи с кандидат-депутати, пише OFFNEWS.

На официалния си профил във Фейсбук Софрониев споделя, че неговият "неспирен, политически интерес и желание за активност" са го довели до "нови възможности, с Ново начало".

Бившият кандидат-кмет на "Възраждане" пише, че като предприемач с различни бизнеси, разбира че "както в работата, така и в политиката, е най-важно доведеното до резултат, реални действия, постигнати цели".

"В този дух, след приключването с висока успеваемост на дебютната ми кампания за кандидат кмет на столичния район Витоша, се разграничих от общността на безрезултатните приказващи. Считам, че е налице възможност за постигане на резултати с лидер, който действа устремено, решително и със здрава ръка. Само така, могат да се постигнат резултати в полза на цялото общество", пише Тодор Софрониев.

По думите му в "ДПС - Ново начало" е попаднал на "млади, амбициозни, енергични и находчиви хора", които също поемат по новия си път, "очистени от пречещи развитието, застарели кибици".

 

Тодор Софрониев е на 39 години, юрист и експерт в сферата на финансите, предприемачеството и кредитирането. Има магистратура по право и опит в мениджърството и инвестирането на средства. Управител и ръководител е на финансова компания. Участва в граждански инициативи за опазване на паркове и градини, детски площадки, облагородяването на тревни площи, "битка" с монополите и подобряване на градската среда в София, сочи справка в официалния сайт на Софрониев.