Понеделник, 30 Сеп 2024
           
Новини

Последният ден на септември ще е най-прохладният от настоящата седмица

   


Времето в първата половина на октомври ще е с параметрите на преходния сезон – топли периоди с усещане за златна есен и кратки, ударни застудявания с дъждове и вятър.

Последният ден на септември ще е най-прохладният от настоящата седмица, с температури, които в топлите часове ще са в интервала 13-18 градуса. Ще продължи да духа студен вятър от северозапад, с мощни пориви в планините и по крайбрежието – до 80-90 километра в час.

Валежите в Западна и Централна България бързо ще спират с тенденция да се показва слънцето, докато на изток и най-вече в крайния североизток ще вали почти през целия ден.

Първите дни на октомври ще са с повече слънце, но и с усещане за есен. Сутрин температурите ще са едноцифрени, като във вторник призори по високите западни полета е възможно и образуването на слани. До петък дневните показания на термометрите постепенно ще догонят интервала на късното лято и златната есен – между 23 и 28 градуса.

В края на първата октомврийска седмица времето отново ще е по-динамично. В периода 4-8 октомври ще нахлуе студен въздух, ще вали, на места - напоително, а тук-там в Южна България и по крайбрежието - с гръмотевици. Температурите ще паднат до 13-18 градуса. Подобен сценарий се очертава и в периода 13-14 октомври.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК