Петък, 27 Сеп 2024
           
Политика

Борисов: Вандализъм! Българите снощи загубиха милиарди, защото избраха тези партии

   


„Това, което се случи снощи е ежедневието на несистемни партии, на партии които толкова са се вкопчили във вашите социологически агенции, изследвания и цифрички, че са готови за половин процент или за две десети от процента да провалят проекти за милиарди левове, за бъдещето на хората“. Това коментира по повод нощния екшън в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Казанлък, пише OFFNEWS.

Той бе категоричен, че няма кой повече да ни даде милиарди да си оправим емисиите, социалните плащания, за рекултивацията на тези региони, за сигурността на миньорите. Лидерът на ГЕРБ припомни, че вчера на среща с миньорите и синдикатите са били направени всички корекции, които са искали и всичко е било записано, за да има 100% сигурност.

„Стиснахме си ръцете, трябваше да се гласува и днес да дойдат няколко милиарда. Явно българите вече нямат нужда от тези милиарди, след като продължават да гласуват за такива партии“, заяви Борисов.

„Вчера видяхте, че „сглобката“ искаше да доведе тези милиарди. Не съм вярвал, че чаках няколко минути да дойде Бойко Рашков, за да станем мнозинство с него 121. Защото когато става дума за българите, за парите им, за благоденствие, такива високопарни думи, които слушам цяла сутрин от другите, ние се събрахме и щяхме да го гласуваме“, каза още Борисов.

Без да назове изрично Възраждане и ИТН лидерът на ГЕРБ нарече поведението им вандалско.

 

Също така той разкритикува ръководството на Народното събрание, че са позволили да се съберат агитки, които да саботират работата в пленарна зала.

„Дали това е нормалното, което те направиха вчера в 10-11 вечерта да вкараш агитки в Народното събрание, да скубеш кабели. Надявам се българите да прогледнат, защото слушам как щели сме да бъдем 5,6,8 партии – загубени гласове. Ей така ще се редят до трибуната и ще слушаме само глупости. Защото и тези три закона, за които Асен Василев само говори, единия е приет. Закона за личния фалит трябва да се изчисти, защото не може някой който е взимал пари да ме се опростят и да отиде да взима от други места, като така хазната да губи пари. Антикорупционния закон, казах „не“ защото там поименно, че Бойко Рашков ще е шеф на КПКОНПИ. Кое от всичкото нямаше да приемем?! Всичко щяхме да приемем“, подчерта Борисов.

Той допълни, че за разлика от колегите от ПП има доста повече опит в работата с Брюксел и знае кое може и кое не може.

„Тези пари, които загубихме, ако ГЕРБ спечели изборите ще направя всичко възможно да ги предоговоря да ги върнат. Ако пак са същите резултати от изборите някога, ние с нашите данъци трябва да събираме, за да направим това което зеления пакт изисква. Никой в Брюксел не иска да затворят „Мариците“ днес, още повече когато войната в Украйна е в този режим", каза още Борисов.