Петък, 27 Сеп 2024
           
Развлечения

Забраниха на Наоми Кембъл да бъде попечител на благотворителна организация

   


На супермоделката Наоми Кембъл е забранено да бъде попечител на благотворителна организация, пише БГНЕС.

Това се случи, след като се оказа, че само малка част от средствата от нейната организация Fashion for Relief всъщност отиват за благотворителност: всички останали пари, според PageSix, са похарчени за лични нужди на моделката, за полети, сигурност, спа процедури и престой в луксозен хотел. Между април 2016 г. и юли 2022 г. само 8,5% от приходите са отишли за благотворителност.

Разследването установи също, че колежката й Бианка Хелмич е получила стотици хиляди долари плащания от благотворителната организация. Хелмих получи забрана да действа като попечител на благотворителната организация в продължение на девет години.

Самата Наоми коментира скандала и заяви, че не се е занимавала сама с делата на фонда, а е прехвърлила управлението на други хора. „Разследваме сами, защото нямах контрол върху благотворителната си дейност. Възложих контрола на адвокат. Сега проучваме какво се е случило, защото всичко, което правя, и всички пари, които получавам, са за благотворителни цели.“

Наоми Кембъл основа благотворителната организация Fashion for Relief през 2005 г. Целта й набиране на средства е подобряване живота на социално слаби хора.