Петък, 27 Сеп 2024
           
Политика

Предизборната кампания за парламентарния вот на 27 октомври започва днес

   


Предизборната кампания за парламентарния вот на 27 октомври започна днес - 27 септември в 00:00 ч., а партиите не губят време с началото на представянето на програмите си. Бившите партньори във властта "Продължаваме промяната-Демократична България" и ГЕРБ-СДС ще открият предизборните си кампании само със 17 часа разлика, пише OFFNews.

Коалицията ще го направи още днес, като събитието ще се проведе от 17:30 на пл. "Гина Кунчева" до паметника на Васил Левски, между Ботаническата градина и галерия "Квадрат 500" в София.

Лидерите ще очертаят визията на коалицията за млада, здрава, образована и растяща България, без корупция, а всеки от присъстващите ще получи специален подарък, с който да направи страната ни по-добро място, пишат от пресцентъра на обединението.

В събота в 10 ч. ГЕРБ-София открива кампанията с приемна за граждани на НДК. ГЕРБ-София открива официално кампанията си с водосвет в църквата “Света София”, става ясно от прессъобщение на партията.

Събитието ще се състои на 28.09.2024 година (събота) от 10 часа. След водосвета кандидатите за народни представители ще отидат пеша до Централната предизборна шатра на ГЕРБ, разположена на НДК, където ще се проведе открита приемна за граждани.

До късно снощи депутатите се опитваха да съберат кворум, за да приемат пътната карта за климатична неутралност, с която щеше да се даде краен срок за затварянето на мините в Маришкия басейн. Минути след 21 часа н обаче парламентарните групи на "Възраждане" и "Има такъв народ" окупираха трибуната на Народното събрание и настояваха заседанието да бъде прекратено.

Точно в 22:47 часа снощи осветлението в пленарната залата на парламента беше изключено от администрацията. В стрийм на "Има такъв народ" (ИТН) във Фейсбук Тошко Йорданов обяви, че те ще останат в залата до 24 часа и започнаха да пеят химна заедно с "Възраждане".