Петък, 27 Сеп 2024
           
Свят

Тръмп ще се срещне със Зеленски

   


Кандидатът на Републиканската партия за Белия дом, Доналд Тръмп, обяви, че днес ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски.

„Както знаете, Зеленски поиска да се срещне с мен. Ще се срещна с него утре сутринта около 9,45 ч. (източноамериканско време - бел. ред.) в Тръмп Тауър в Ню Йорк“, посочи в изявление до медиите Тръмп.

"Имаме някои разногласия със Зеленски", добави бившият президент.

Срещата между двамата беше обект на множество спекулации през последната една седмица.

Според американската преса Доналд Тръмп не е харесал интервюто, дадено от Володимир Зеленски за списание „Ню Йоркър“, в което украинският лидер твърди, че кандидатът на републиканците „всъщност не знае как да спре тази война“.

Бившият американски президент неведнъж е заявявал, че ще уреди войната между Русия и Украйна „за 24 часа“, без никога да обясни как.

През последните месеци той беше особено критичен към милиардите долари, похарчени от САЩ в подкрепа на Киев във войната му срещу Русия, като призова Европа „да се раздвижи“.

Украинският президент днес бе във Вашингтон, където се срещна с колегата си Джо Байдън и със съпреничката на Доналд Тръмп на изборите - вицепрезидентката

Камала Харис, като удължи посещението си в САЩ, за да се срещне и с Тръмп.

Източник: БТА