Петък, 27 Сеп 2024
           
Новини

Детска хирургия Пирогов дава старт на инициативата Книга на седмицата

   


 Детска хирургия Пирогов празнува откриването на новата учебна година (2024-2025) като дава старт на инициативата "Книга на седмицата", пише БНР.

Начало поставяме с "Алиса в страната на чудесата" и кратко ревю на книгата, написано от доброволец – ученик в 164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес".

"Начинанието има за цел да насърчи четенето сред малките, малко по-големите и откровено вдъхновените ентусиасти на книгите, каквито имаме сред нашите пациенти.

Безспорно вярваме в полезността на четенето за развиване на критична мисъл, за придобиване на нови знания, за разширяване на кръгозора и подобряване на езиковата култура на децата. Екипът ни в Детска хирургия - Пирогов прегръща задачата докато лекува своите малки герои да споделя с тях любовта към четенето и книгите!

Убедени сме, че така нашите пациенти ще преминат процеса на своето лечение по-леко и безпроблемно. С помощта на книгите искаме да разкрием пред децата чудни светове за острови и съкровища, малки и големи бели, приключения и пътешествия скрити между кориците.

Благодарни сме на издателствата, които дариха на Международния ден на детската книга през 2022 г. над 5 000 нови книги и ни помогнаха да разширим "Библиотека Малък герой", посочват от спешната болница.