Петък, 27 Сеп 2024
           
Коментари

Петков: Френското предложение се оказа много добро за България

   


Днес искам да коментирам случилото се със Северна Македония, заяви Петков.

Времето показа, че споразумението, което направихме по времето на нашето правителство – Френското предложение, се оказа много добро за България. Реално целият Европейски съюз застана на страната на България.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод решението на Брюксел Албания да започне преговори за членство в ЕС, което означава отделяне на процеса на Албания от този на Република Северна Македония, предава БГНЕС.

„Република Северна Македония трябва да реши иска ли да приеме българите в своята конституция или пътят ѝ към Европа се затваря. Аз много се надявам, че те ще преосмислят, защото това, което се случи в момента е, че Албания се откъсва от тях и те ще продължат пътя си към Европа по-бързо“, подчерта Петков.

По думите му македонските политици трябва да кажат, че е време да приемат българите в конституцията и да не изостават на Балканите, което иначе ще им се случи. „Така че всички критики през годините, които се случваха по Френското споразумение, се оказаха едно много добро споразумение за България“, каза още Петков.