Петък, 27 Сеп 2024
           
Коментари Политика

Кирил Петков: Има голям риск за Пеевски да не влезе в парламента

   


"Има голям риск за Делян Пеевски да не влезе в парламента и той обикаля България, не защото е уверен, а защото е неуверен. Пеевски се разхожда напред-назад все едно, че гарантирано ще влезе в парламента. Аз пък се съмнявам, че ще влезе", каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, пише MEDIAPOOL.

Той обясни, че ако двете ДПС-та влязат в парламента, ПП-ДБ няма да работи с Пеевски.

Причината не е, че той "говори странно и с обидни епитети, а защото като опре ножът до кокала за антикорупционно законодателство, Пеевски се отказва", каза Петков.

Бившият премиер каза, че ПП-ДБ не държат да имат министри в следващо правителство.

"Пред българските граждани слагаме модел, който позволява да има управление, без партиите да си имат доверие. Такъв модел виждаме в Италия и Франция - на равноотдалечен от партиите премиер, експерт, с обществено доверие, който да припознава основните политики в програмата ни", каза Петков.

Той призна, че политиците от "Продължаваме промяната - Демократична България" са направили много грешки.

"Но нито едно действие, продиктувано от страх или корупция. Много политици са силни на хубавите думи, но не и на действията", каза той.

"Ако от ГЕРБ бяха продължили да се движат по антикорупционните ни политики, трите закона по Плана за възстановяване и устойчивост, щеше да има ротация. Но тогава си спомняте как имаше едно споразумение, на което имаше реформи, но нямаше дати", коментира Петков.