Петък, 27 Сеп 2024
           
Новини

КЗП образува производства срещу Столична община и Министерството на регионалното развитие

   


Комисията за защита на конкуренцията образува открити производства срещу Столична община и срещу Министерството на регионалното развитие и благоустройство, пише OFFNEWS.

Производството срещу Столична община е по жалба на "Щрабаг" ЕАД, която касае сроковете за подаване на оферти за участие в процедури.

Тя е срещу решението на Столичната община за реконструкция на трамваен релсов път, пътни платна и тротоари по бул. "Александър Стамболийски" от бул. "Константин Величков" до ул. "Западна", включително трамвайно ухо "Западен парк" и изпълнение на строително-монтажни работи за рехабилитация на настилката на локалните платна и прилежащите тротоари на бул. "Александър Стамболийски" от бул. "Константин Величков" до ул. "Западна" (трамвайно ухо "Западен парк"), по съществуващо положение в рамките на действащата регулация.

КЗК образува открито производство и срещу Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) по жалба на "НВВ Консулт".

Жалбата е срещу решението на МРРБ за създаване на софтуерна инфраструктура за работа със SIM проекти в процеса по одобряване и съгласуване на инвестиционни проекти и планове, в контекста на инвестиция S10.I7 "Единна информационна система по устройство на територията, инвестиционно проектиране и разрешаване на строителството".