Петък, 27 Сеп 2024
           
Коментари Политика

Пеевски смята Доган за страхливец, крил се зад гърба му години

   


Лидерът на "ДПС - Ново начало" Делян Пеевски обясни защо на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври няма да се изправи в директен сблъсък с почетния председател на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган, пише NEWS.

"Ясно показах в кои райони ще бъда и първи регистрирах листите си. Ако някой е имал смелостта, е трябвало да дойде в моите райони. Както знаем, тези лица нямат смелост и толкова много години винаги са се крили зад гърба ми. Те са просто уплашени, избягаха страхливо", подчерта още веднъж Пеевски пред журналисти в парламента защо няма да се изправи в директен сблъсък с Доган на вота.

Председателят на ДПС Делян Пеевски допуска, че партията на пуделите може и да не е в следващия парламент. С израза "партията на пуделите" той визира ПП-ДБ.

"Те са затиснати от всичките пачки и товари ще им е трудно да се влачат с тези сакове", коментира Пеевски пред журналисти в Партийния дом във връзка с твърдения на бившия премиер и настоящ съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков 

Според него изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов прикрива ПП-ДБ. Всички разследвания бяха заметени под килима, изтъкна Пеевски и се закани, че няма да говори с формацията на Кирил Петков относно антикорупционно законодателство. "Те нямат право да говорят за антикорупционно законодателство и МВР, защото са клиенти на определени организации. Какво стана с "ала-балата" на изборите и как се снимат кодовете на машините за гласуване", пита Делян Пеевски, според когото прокуратурата не си върши работата.

Той отказа да коментира "отцепниците" от ДПС. "Няма никакво значение какво внасят тези отцепници, те вече не са от ДПС, след като са в листи от други партии. Джевдет Чакъров и хората около него не са от ДПС", категоричен бе Пеевски. Той смята, че "отцепниците от ДПС" са уплашени и отказа да отговаря повече на "малки деца, отгледани от него".