Петък, 27 Сеп 2024
           
Политика

Чакъров внесе искане в СГС за вписване на промените в обстоятелствата по партидата на ДПС

   


Джевдет Чакъров внесе искане в Софийския градски съд за вписване на промените в обстоятелствата по партидата на ДПС след решението на Централното оперативно бюро, потвърдено от Централния съвет, пише News.

Делото е докладвано на съдия и предстои в едномесечен срок да бъде разгледано в открито съдебно заседание.

Припомняме, че на 27 август Ахмед Доган изключи Делян Пеевски от партията, като решението беше взето на заседание с Централното оперативно бюро (ЦОБ на ДПС.

Освен Пеевски от Движението бяха изключени и: Халил Летифов, Станислав Анастасов, Искра Михайлова и Йордан Цонев са освободени като заместник-председатели и членове на ЦОБ, Хамид Хамид и Радослав Ревански - като членове на ЦОБ, а Ертен Анисова - като народен представител. Тогава Пеевски определи решението като противоуставно. 

На проведено разширено заседание на 23 септември Централния съвет на ДПС потвърди решението на ЦОБ за изключване на и отстраняване от ръководните органи на партията на 8 души.

В отговор на това пък Делян Пеевски заяви, че кандидатските листи за предстоящите парламентарни избори са регистрирани, с което е "затворена срамната страница и прерязана пъпната връв на ДПС с комунистическите тайни служби и Москва". Пеевски регистрира за изборите ДПС-Ново начало, като това стана възможнсо след решение на Върховния административен съд.