Петък, 27 Сеп 2024
           
Политика

Евгени Минчев е в лява листа в 24 МИР, Виолета Комитова вече е в списъка на МЕЧ

   


Надежда Йорданова от "Демократична България" води листата в столичния 24 МИР на обединението, следвана от Лена Бориславова от "Продължаваме промяната". Пети тук е певецът Стоян Михалев. Място в листата на ПП-ДБ е намерил и Мартин Димитров, но далеч надолу - той е с фаталното число 13, пише OFFNews.

Списъкът на ГЕРБ-СДС повежда бившият дългогодишен кмет на София Йорданка Фандъкова. следвана от Христо Гаджев. 

Колоритът Евгени Минчев, наричан още лорда, е подреден в листата на Обединената левица на 4-о място, като изневери на Корнелия Нинова. Т.нар. лорд вече е обявил новата си ориентация във фейсбук с безсмъртните думи на Левски: Ако спечеля, печели цял народ. Никой от сегашните лидери на БСП не води тук. 

Напусналата ДСБ Цецка Бачкова сега е в листата на "Синя България" на 3-то място след водача Петър Москов (бивш здравен министър) и Никола Янков. Бачкова бе зам.-председател на ДСБ и претендент за лидерския пост на партията. Осми пък е съпругът на актрисата Аня Пенчева - Ивайло Караньотов.

Бившият регионален министър в служебното правителство на Стефан Янев - Виолета Комитова, е сменила "Български възход" с партия МЕЧ, чиято листа води сега. Стефан Янев отново се включва в надпреварата и е начело на листата на партията си "Български възход".

Напусналата ГЕРБ и присъединила се по-късно към партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" Джема Грозданова е вече в листата на "Свободни избиратели"