Петък, 27 Сеп 2024
           
Коментари Новини

Фалшиво интервю с доц. Кунчев рекламира поредното чудодейно лекарство

   

  БНР

Фалшиво интервю, генерирано с изкуствен интелект, рекламира чудодейно мазило, което "само за три дни може да излекува всякакви ставни проблеми". В "разговор" с водещите на новините по bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев е представен като един от "авторите" на продукта, пише OFFNEWS.

За поредната злоупотреба с името му предупреди самият доцент в профила си във Фейсбук

"Ето я поредната версия на измамното интервю с мен. Отвратителна злоупотреба с образа ми", написа държавният здравен инспектор.

В т. нар. "интервю" се коментира "скандалът в интернет заради острото изказване на доцента, в което той критикува съвременните методи за лечение на ставни проблеми". Водещата казва, че д-р Кунчев е нарекъл хората, които лекуват ставни проблеми с хапчета, "идиоти" докато неговото лекарство "чупи рекорди по продажби".

Помолен да обясни поведението си фалшивият здравен инспектор казва:

 

"Да, нарекох идиоти хората, които през 2024 година все още използват хапчета за лечение на болки в ставите. Мислиш, че си безсмъртен? Страничните ефекти на хапчетата са толкова тежки, че ще ви пратят в гроба по-бързо от всеки артрит или остеопороза. Ако сте над 50 г. трябва да осъзнаете, че ставните ви хрущяли и междупрешленните дискове са на ръба на изчерпването си. Запасите от синовиална течност, която намалява триенето на костите една в друга, са на изчерпване. Тя се нуждае от обновяване. А да лекувате тези механизми с хапчета е все едно да лекувате апендицит с аспирин."

След това "убедително сравнение" фалшивият събеседник обяснява, че заедно с други "специалисти" е създал формула, която премахва болката за три дни, като "лекува увредената става отвътре".

По думите на мнимия доцент в България има над 100 000 доволни клиенти, от които е получил отзиви. Той даже "препоръчва" да се закупи продукта и за родители и близки.

Чудодейният крем "Хондрофрост" спасява от операции, скъпи хапчета и масажи и е много "прост, безопасен, бърз и евтин" според рекламата. По принцип струва 138 лв., но в момента се предлага с 50% намаление и може да се купи срещу 69 лв.

"Ако не вярвате в нашия метод на лечение, продължавайте да страдате. Скъпи мои приятели не се опитвам да ви продам нищо, просто сме създали най-ефетивният метод за лечение. Дали да го използвайте или не зависи от вас. В края на краищата вие сте този, който изпитва болка. Аз вече излекувах ставите си и се чувствам чудесно, можете и вие, завършва призива си фалшивият събеседник.

Към страницата, където е публикувано лъжливото интервю, има бутон "научете повече", който препраща читателя към фалшива страница на Министерството на здравеопазването. Там може да се прочетат впечатленията на 72-годишната Йорданка Николова "от България", която вече е забравила болките в ставите. Друг линк, към конкретния продукт, прехвърля читателя на страница, откъдето може да се закупи "невероятното мазило", което има дори фалшив сертификат за качество.

"Хора, моля ви, не им се връзвайте на глупостите, не си давайте парите на мошеници. Не рекламирам, не произвеждам, не продавам нищо!", призовава доц. Кунчев, който не за първи път е жертва на фалшива реклама, злоупотребяваща с името и образа му.