Петък, 27 Сеп 2024
           
Политика

Пеевски обещава ДПС без ДС и възмездие за възродителния процес

   


Делян Пеевски обеща "ДПС без ДС" и възмездие за - по думите му - т.нар. "възродителен процес". В изявление до медиите той пише, че с приключилата днес регистрация на кандидатските листите за предстоящия вот е била "затворена срамната страница и прерязана пъпната връв на ДПС с комунистическите тайни служби и Москва", пише OFFNEWS.

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пише, че ДПС-Ново начало влиза в предизборната надпревара без "онези", които 34 години са използвали партията и общността за постигане на личните си цели и потребности, превръщайки партията в клиентелистка. "ДПС без ДС! Това е новото начало", пише той.

Според Делян Пеевски по заповед на Москва отцепилите се от групата на ДПС народни представители са попречили на България да има редовно евроатлантическо правителство и на 3 юли гласуваха "против" кабинета на Росен Желязков, като така са избрали личния си интерес, амбиции и зависимости.

"А ДПС се явява пред своите избиратели със своите подготвени млади хора и опитни политици, свободни от зависимости и сенки от миналото. Сега ДПС ще изпълни своята историческа мисия - да бъдат осветени и наказани не само виновниците за т.нар. "възродителен процес", но и изпълнителите, с които нашите хора са се сблъсквали в онези мракобесни години и за които очакват възмездие вече повече от 30 години", заявява Делян Пеевски.

Междувременно днес стана ясно, че самият Ахмед Доган ще води листата на неговото ДПС (Алианс за права и свободи - АСП) в Кърджали и Разград.