Петък, 20 Сеп 2024
           
Спорт

Григор Димитров започва второто си участие на отборния турнир Лейвър Къп

   


Григор Димитров започва второто си участие на отборния турнир „Лейвър Къп“, който ще се проведе в Берлин. За разлика от дебюта си през 2018 г., сега 33-годишният българин е най-опитният тенисист в надпреварата. Той определи като привилегия шансът отново да изживее емоцията на „Лейвър Къп“., пише NOVA.

Преди 6 години компания на Григор в отбора на Европа правеха Роджър Федерер и Новак Джокович, в навечерието на турнира в Берлин българинът имаше кратка среща с легендарния швейцарец.

Димитров, който записа победа на сингъл срещу американеца Франсис Тиафо при първото си участие на „Лейвър Къп“, говори за различната емоция от тази надпревара. „Всеки път, когато играя в отборен турнир, се чувствам още по-жив. Имам възможност да кажа и на момчетата, че за мен е чест да бъда тук в този етап от кариерата ми. Голямата ми цел е да помогна на отбора“, каза спортистът. 

Съперник на Григор в петък вечер ще е чилиецът Алехандро Табило, като българинът спечели единствената им среща до момента на „Мастърс“ турнира в Маями тази година.