Петък, 20 Сеп 2024
           

Нова организация за достъпа на живущите на ул. Опълченска ще осигури безпрепятствено придвижване до жилищата им

   


Зам.-кметът по строителството Иван Василев направи проверка на място и постави ултиматум за незабавно решаване на проблема

След получени сигнали зам.-кметът по строителството Иван Василев лично посети обекта, за да се увери как протичат ремонтните дейности и дали се спазват обещаните ангажименти към жителите на района за достъп до домовете им.

Още преди да стартират строителните работи, фирмата изпълнител пое ангажимент строителството да се извършва на етапи с цел да се създават минимални затруднения за жителите. Този ангажимент обаче не беше спазен, което доведе до сериозни неудобства за хората в района. Те бяха принудени да преминават през калта без осигурена алтернатива за достъп до домовете си.

След проведената среща на терен, в 200-метровия участък вече е изградена нова временна настилка, по която да преминават хората, днес ще бъдат монтирани 20 лампи, които ще осигурят необходимата осветеност през тъмната част на денонощието. След завършването на строителните дейности в непосредствена близост до жилищните блокове, в рамките на 6 дни ще бъде обособен коридор с временна бетонна настилка, за да могат хората да преминават безпрепятствено по време на ремонтите.

Ремонтът на източното платно на ул. „Опълченска“, между ул. „Цар Симеон“ и бул. „Тодор Александров“ трябва да бъде завършен до края на годината, според предварителния график.

Иван Василев отправи и критика към представителите на надзорната фирма по рамковото споразумение със Столична община, заявявайки, че тяхното присъствие и контрол на място са били недостатъчни, което е довело до пропуски в организацията на ремонтите.