Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Коментари Политика

БСП не вижда смисъл изчерпан парламент да освобождава шефа на КПК

   


Председателят на парламентарната група на "БСП за България" не вижда смисъл изчерпан парламент да освобождава временния председател на Комисията за противодействие на корупцията Антон Славчев, пише NEWS.

"Дайте да сметнем - 3 работни дни има на Народното събрание. Сега, сериозно ли е едно изчерпано Народно събрание да взима подобни решения? Сглобката между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС не направиха никакви действия по тази тема, а сега се замерват в последни работни дни", каза Гуцанов пред журналисти в Партийния дом.

Гуцанов коментира и обидните думи, изречени от министъра на транспорта в кабинета на Християн Мицкоски спрямо България с думата "мизерници". Недопустими са изказванията за две съседни държави и ако трябва да продължат нормалните отношения този човек трябва да си подаде оставката, иначе в противен случай ще има много трудни отношения между две системни държави, коментира Гуцанов.

БСП призова ДАНС и служебното правителство да вземат мерки и да кажат дали има или няма българска следа за атентатите в Ливан.