Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Коментари Новини

Борисов за българската следа при атаките в Ливан: Някой трябва да спре това веднага

   


Лидерът на ГЕРБ добави, че се създава страшно напрежение върху България.

Взривяват пейджъри и уоки-токита, създава се страшно напрежение върху България. Надявам се ДАНС и служебният кабинет бързо да обяснят какво се е случило. Медиите в Унгария и по света пишат, че България е пряко замесена през плащанията. Някой веднага трябва да спре това. В унгарските медии София се посочва като седалище на фирмата. Помня атентата в Сарафово, надявам се всички да си го припомнят. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, пише NOVA.

Относно напрежението по оста София - Скопие той посочи, че Северна Македония е постъпила подло с президента и министрите. "Те се видяха с тях най-добронамерено. Явно с тези хора (управляващите в РСМ - бел. ред.) приятелски срещи, дори свързани с опера, не трябва да се правят извън официалното – където да се протоколира и ясно да се каже какво мисли едната или другата държава", заяви Борисов, визирайки срещата между Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова миналата седмица в София и последвалата остра реакция на Скопие на липсата на знамена на срещата.

"Вярно управляващите в РСМ са отскоро в управлението и протоколните неща не са им ясни, да речем тук нямат опит. Но езикът, който използват има само едно извинение – оставка на този министър. И ако не го направят, нито президент, нито министри, нито партии трябва да се виждат и разговарят с тях", категоричен бе Бойко Борисов, след като македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски нарече българите "мизерници" и каза, че двата народа нямат нито обща история, нито общи корени.

Лидерът на ГЕРБ добави, че от партията ще запознаят ЕНП с въпроса.