Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Спорт

Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на турнира в Сеул

   


Първата ракета на България при жените Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Сеул (Република Корея) от сериите УТА 500 с награден фонд 922 572 долара, пише БНР.

В двубой от втория кръг Томова победи представителката на САЩ Аманда Анисимова със 7:5, 4:1 и отказване на съперничката й.

Срещата продължи час и 25 минути.

Българката допусна пробив в първия гейм, но бързо навакса за преднина от 2:1 и след това поведе с 4:2. Американката изравни при 5:5, но Виктория Томова спечели следващите два гейма за крайното 7:5. Съперничките си размениха общо седем пробива в първата част.

Анисимова взе първия гейм на втория сет, но последва серия от 4:0 за Томова, след което американската тенисистка се отказа.

Следващата противничка на Виктория Томова ще бъде 27-ата в света рускиня Вероника Кудерметова, която във втория кръг страни втората в схемата Людмила Самсонова от Русия с 6:4, 6:2 за час и 41 минути игра.

Двете се ще изправят срещу водачките в схемата Вероника Кудерметова и Хао-чън Чан от Тайван.

По-късно днес за Томова и нейната японска партньорка Макото Ниномия предстои четвъртфинален мач от надпреварата на двойки.