Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Новини

АПИ предлага на Столична община споразумение за бул. България

   


През миналата седмица Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е изпратила на Столична община проект на споразумение за предприемане на реални действия по укрепване на надлеза при детелината на бул. "България" и Софийския околовръстен път в посока от бул. "Братя Бъкстон" към кв. "Бояна", пише NEWS.

Това съобщиха от агенцията във вторник. 

Проведени са многократни срещи за достигане на консенсус, който да доведе до по-бързи и адекватни действия за разрешаване на проблема.

Напомня се, че съгласно чл. 3, ал. 3 от Закона за пътищата общинските пътища са тези, отворени за обществено ползване, които осигуряват транспортни връзки от местно значение и са свързани с републиканските пътища или с улиците. Същата функция - да свързва улици от общинската пътна мрежа с бул. "България" и Софийския околовръстен път, има и компрометираното съоръжение при детелината на бул. "България" и Софийския околовръстен път в посока от бул. "Братя Бъкстон" към кв. "Бояна".

Припомняме, че по-рано тази седмица АПИ отправи апел към Столична община за по-бързо решение на ситуацията около надлеза при детелината на бул. "България" и Софийския околовръстен път в посока от бул. "Братя Бъкстон" към кв. "Бояна". С нарастващия трафик след летните отпуски и началото на учебната година, АПИ настоя за своевременно намиране на решения в полза на гражданите.

АПИ изрази готовност да помогне, като разработи и одобри временна организация на движението, която ще позволи възстановяване на преминаването под моста, ограничавайки скоростта до 30 км/ч и обезопасявайки съоръжението с бетонови огради.

Въпреки множеството проведени разговори, АПИ все още не е получила категоричен отговор от Столична община относно подписването на необходимото споразумение.