Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Новини

Пътен инцидент е причина за счупеното стъкло на тролей в София

   

  iStock

Разкрита е причината за счупването на стъкло на тролей по линия №7 в кв. "Люлин" в София, пише NEWS.

Тогава шофьорът обясни, че след като пътниците слезли на крайна станция, той чул шум от удар. Видял, че стъклото е счупено и забелязал отдалечаващи се деца. Беше подадена жалба в полицията, която започна разследване.

По думите на комисар Георги Несторов е установено, че стъклото на тролейбуса е счупено при пътен инцидент, станал по-рано същия ден. "При извършване на маневра удря предмет и съответно нанася щетата на превозното средство. Не знам какви са причините той да реши да разкаже тази история", посочи комисар Несторов.

Той коментира също, че по този начин се хаби ресурс на полицията. "Колегите, които са работили по случая, можеха да отделят внимание на нещо реално", заяви Георги Несторов. Той допълни, че един от основните проблеми на полицията е човешкият ресурс. "Все по-трудно се справяме от гледна точка на хора. Много са случките, много проблеми има и на всеки един сигнал колегите трябва да реагират и да осигурят съдействие на гражданите", отбеляза Несторов.

Той каза още, че следва преписката по случая да бъде докладвана на Районната прокуратура. "Те ще вземат отношение. Но съмнявам се, че ще претърпи някакви санкции по отношение на носене на наказателна отговорност за това, което е предоставил като информация", заяви комисар Несторов.

Началникът на тролейбусно депо "Надежда" Цветан Горанов увери, че шофьорът ще бъде наказан строго. Той уточни, че служителят ще заплати щетите и ще бъде наказан по кодекса на труда. "Шофьорът е имал предупреждения по отношение на дисциплината по време на движение, нередовни курсове. Ако си беше признал, санкциите нямаше да са толкова тежки. Двете най-тежки са предупреждение за уволнение и уволнение", посочи Горанов.