Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Спорт

Националният ансамбъл по художествена гимнастика остава в същия състав

   


Дълго чакана новина за почитателите на художествената гимнастика у нас - момичетата от националния ансамбъл обявиха, че отборът се запазва в същия състав и в новия олимпийски цикъл и вече тренира за следващия сезон, пише OFFNews.

Това обявиха състезателките Камелия Петрова, Магдалина Миневска, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и София Иванова на пресконференция, след като бяха отличени за отбор на месец август.

Те вече са започнали подготовката си и тренират от десет дни, предстои им триседмичен лагер на Белмекен, а след това ще подготвят новите си две съчетания с пет ленти и с три топки и два обръча.

Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика от десет дни вече е започнал подготовка за новия сезон.

"Имахме един месец почивка, имахме време да мислим, всяка сама със себе си, събрахме се и решихме да продължим в този състав. Сега ще работим година за година, без да гледаме конкретно към следващата олимпиада", заяви София Иванова.

"Всяка една от нас си почина през този месец и обмисли както се случи на Олимпийските игри и за бъдещето. На игрите беше едно много хубаво преживяване и една сбъдната мечта да участваме на такъв голям форум. Благодарим на всички за подкрепата, беше нещо незабравимо", каза Магдалина Миневска.

На Олимпиадата в Париж отборът на Весела Димитрова и Ясена Стойнева зае четвърто място.