Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Спорт

Джокович за Димитров: Наричам го моят български брат

   


Новак Джокович и Григор Димитров дадоха пресконференция преди демонстративния мач, който ще се състои тази вечер в "Арена София", предава Gong.bg.

"Идвал съм и преди в България, но тогава причината не беше тенис", каза Ноле и подчерта, че с Димитров са приятели. "Обещах му да дойда един ден да играя в София. Радвам се, че мога да помогна на неговата фондация и инициативите им. Доволен съм и имам позитивна енергия заради идването ми в България", каза Джокович. И посочи, че с Димитров се разбират отлично. "Играли сме много пъти на турнири, езиците ни се сходни. Познаваме се от много години, имаме уважение един към друг. Наричам го моят български брат", каза още тенисистът.

„Драго ми е, когато се срещам с феновете на тениса от България, защото сте спортна нация. Не подкрепям само България и тениса, а и Григор Димитров, неговото семейство и фондация. Надяваме се да играем добре, за да бъде щастлива публиката, за да бъда и аз щастлив. Искам да чувам  българска музика по време на мача - "Луда по тебе"", каза още Ноле.

„Аз съм това, което съм. Знам от къде идвам, знам какво е уникалното балканско ДНК. Имаме дух на воини, той е заложен в нас. Ние сме много страстни хора. Понякога сме повече темпераментни, отколкото трябва. Аз обичам живота, аз обичам страстта, а това е нещо, което имаме всички балканци", сподели още Ноле.

„Мачът не е уреден. Уредено е това, което ще се случи след него. Който победи ще се радва, другият ще плаче“, сподели с усмивка Новак Джокович.