Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

Мая Манолова няма да участва в листите на БСП-Обединена левица

   


До края на седмицата ще бъдат утвърдени листите за вота на "БСП - Обединена левица", съобщи на брифинг председателят на коалицията Атанас Зафиров. Те ще бъдат утвърдени от Националния съвет на партията.

Зафиров посочи, че процесът по структуриране на лявото обединение продължава активно и вече са на етап финализиране на предизборната програма и на кандидатдепутатските листи.

Лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова обяви, че нито ще води листа, нито ще е част от такава.

По думите ѝ лидерите и на останалите формации в коалицията следва да направят крачка назад и да направят път на младите.

"Приветствам заявката на някои от лидерите вляво, че няма да бъдат водачи на листи. И призовавам тези, които още не са го направили, в следващите дни да го направят. По този начин ще покажем, че не сме в това обединение заради депутатските места", посочи тя.

Според нея тази стъпка следва да бъде направена и от останалите парламентарни сили, за да се излезе от политическата криза.

Манолова каза още, че тя отстъпва от листите, но не и от политиката, и обяви, че е оставила седем законопроекта, които ще бъдат представени от БСП в следващия парламент.