Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Спорт

Григор Димитров среща Новак Джокович в демонстративен мач в Арена София

   


Най-успешният тенисист в историята на тениса Новак Джокович ще играе днес за първи път мач в България. 

Той ще се изправи в демонстративна среща срещу най-добрия български тенисист Григор Димитров в Арена "София", а сблъсъкът започва в 20:00 ч, пише БНР.

 

Двамата са изиграли общо 13 мача помежду си. Джокович има 12 успеха, а Григор е с един постигнат през 2013-та година на Мастърса в Мадрид - победа с 2:1 сета. 

Последният мач между двамата беше през миналата година на Мастърса в Париж, когато във финала на турнира Джокович спечели с 2:0 сета. Любопитно е, че това беше и първият мач между двамата във финал. 

Джокович идва едва за втори път в България, но за първи път ще играе мач. Първият път беше за снимките на филма "Непобедимите". 

Билетите за събитието свършиха за броени минути, след като бяха пуснати в продажба. 

Преди срещата Григор Димитров ще даде открит урок на млади тенисисти.

 

Довечера очакваме по скоро шоу, хората да видят тези спортисти на живо, отбеляза в предаването "Преди всички" журналистът от БНР Антони Йорданов. Той добави, че това е 14-а среща между двамата тенисисти. 

 
Джокович обича България, посочи Йорданов, който не скри, че това е неговият любим тенисист. Той добави също, че двамата с Григор Димитров са в много добри отношения:
 
"Джокович е толкова разностранен, толкова интересен. Той умее да комуникира с хората".