Сряда, 18 Сеп 2024
           
Коментари Политика

Илхан Кючюк: Има едно ДПС, а Пеевски не е депесар

   


"Има едно ДПС, но то не е на Пеевски. Пеевски не е депесар - както казах, интересно защо не говори нищичко по този въпрос - Пеевски не е член на ДПС. Кои са го внедрили и назначили и кой самоназначил се за собственик на марката съпредседател се саморазправя с партия и депутати, това е саморазобличената паралелна реалност с лого ДП". Това заяви евродепутатът Илхан Кючюк в отговор на днешните думи на Делян Пеевски, че има едно ДПС, а Ахмед Доган е земеделец, пише NEWS.

Илхан Кючюк изброява:

"Първо - това не е Техномаркет, Нуртекс, Виваком, Дунарит и прочие. Това е партия, а в България има Закон за политическите партии."

На второ място пояснява, че да се отстраняват депутати с фалшификации и в нарушение на устава, а депутати да се наричат отцепници, е "смешна и жалка реторика" на Пеевски. Легендите за дипломите са известни, но между диплома и образование има разлика", коментира още той. Самодейността на Пеевски не ги превръща в отцепници. Явно неговите дипломи бъркат отцеплението с отцепник", продължава Кючюк, а мнението му е, че отцеплението е термин не от партийното строителство, а отцепникът е Пеевски. Отцепление и отцепник са две коренно различни по значение думи - "като делян пеевски и държавно предприятие", посочва евродепутатът с намигане към делото за фалита на КТБ, където инициалите ДП бяха прочетени от бившия главен прокурор Иван Гешев като "държавно предприятие".

"Трето - в ДПС-Ново начало има нови лидери от 2012 година и глас на Георги Петров и Таня Петрова от 2021 г, баща и дъщеря. Там няма депесари - там са отцепниците на Пеевски, Пеевски е от новите лидери - самопровъзгласили се или назначени", завършва евродепутатът.