Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Развлечения

Тейлър Суифт е големият победител на музикалните видео награди на MTV

   


Музикалните видео награди на MTV имаха своето 40-то издание в Ню Йорк, а певицата Тейлър Суифт спечели голямата награда на вечерта - видео на годината за Fortnight в дует с Пост Малоун, пише "Ен Би Си". Песента им донесе още четири отличия, включително за песен на лятото и за най-добра режисура на Тейлър Суифт, пише Дневник.

"Това видео изглежда много тъжно, когато го гледате, но всъщност беше най-забавното за създаване", каза Суифт, докато приемаше наградата. Тя благодари и на своя приятел, футболиста Травис Келси, който я аплодираше в публиката. "Всичко, до което се докосне този мъж, се превръща в щастие, забавление и магия", добави певицата от сцената.

Суифт също така благодари на феновете си, че са гласували за нея и ги призова да гласуват и на предстоящите президентски избори в САЩ. Певицата подкрепи Камала Харис с публикация в Инстаграм предната вечер, но не спомена името ѝ по време на музикалната церемония.

Тя отдаде почит и към жертвите на терористичните атаки в САЩ през 2001 г. "Събуждайки се тази сутрин в Ню Йорк на 11 септември, си мислех за случилото се преди 23 години, за всички, които са загубили любим човек - каза Суифт. - И това е най-важното в днешния ден. Всичко, което се случва тази вечер, остава на заден план." Суифт победи и в категориите за артист на годината и за най-добър поп видеоклип. По този начин тя изравни отличията на Бионсе и двете вече притежават общо 30 статуетки от видео наградите на MTV.

Бионсе беше номинирана за три награди - песен на годината, най-популярно видео и най-емблематично изпълнение, но не спечели нито една.

За песен на годината беше избрана Espresso на Сабрина Карпентър, като за нея това е първата награда от видео наградите на MTV и тя я посвети на своите котки и кучета. Карпентър се появи на червения килим, облечена в рокля, която Мадона е носела през 1991 г. за наградите "Оскар". На сцената младата певица изпълни и трите си сингъла - Taste, Espresso и Please Please Please.

Чапъл Роан също взе първата голяма награда в кариерата си - за най-добър нов изпълнител. Тя посвети наградата си на всички драг артисти, които я вдъхновяват, като и на своите фенове от ЛГБТИ общността. "За всички queer деца в Средния Запад, които гледат в момента, виждам ви, разбирам ви, защото съм една от вас - каза още тя. - Не позволявате на никого да ви казва, че не може да бъдете точно това, което искате."

Певицата Лиса от кей поп групата "Блекбинк" спечели за най-добър кей поп видеоклип за самостоятелната си песен Rockstar. Тайла победи в категорията Afrobeats за Water, а бразилската певица Анита бе отличена за най-добър латино видеоклип за Mil Veces.

Еминем откри церемонията с изпълнение на двата си най-нови сингъла - Houdini и Somebody Save Me. Рапърът взе и наградите за най-добро хип-хоп видео и най-добри визуални ефекти.

Кейти Пери също направи впечатляващо шоу на сцената, изпълнявайки най-големите си хитове. Певицата взе статуетка за Michael Jackson Video Vanguard - еквивалент на MTV за награда за цялостно творчество. Тя ѝ бе връчена от нейния партньор Орландо Блум, който заяви: "Тя обича с цялото си сърце. Виждам го навсякъде - в нашия дом, в любовта ѝ към работата и особено в любовта ѝ към феновете. Толкова се гордея с теб." Докато ѝ връчваше наградата, Пери се пошегува: "Мислех, че си вкъщи и гледаш дъщеря ни?", пише Би Би Си. Тя получи награда и за най-емблематично изпълнение.

Лени Кравиц получи статуетка за най-добро рок видео за последния си сингъл Human и се качи на сцената на MTV за първи път след изпълнението си с Мадона през 1998 г. Той посвети отличието на покойната си майка. "Последният път, когато беше с мен на награждаване, беше на видео награди на MTV и затова я посвещавам на нея", заяви той.

Водеща на церемонията беше певицата Меган Дъ Стелиън, която излезе на сцената със змия, увита около тялото си като почит към изпълнението на Britney Spears от 2001 г. I'm a Slave 4 U. Две от нейните песни също получиха отличия по време на церемонията. Сред наградените видеа бяха и тези на Били Айлиш, Дуа Липа, SZA и Бенсън Буун.