Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Спорт

Обявиха новия изпълнителен директор на БФС

   
Обявиха новия изпълнителен директор на БФС

След 15 години на поста изпълнителен директор и общо 18 в Българския футболен съюз Борислав Попов бе освободен.

"Който не си върши работата, ще бъде сменен", обяви по повода миналата седмица президентът на централата Георги Иванов миналата седмица. Наследникът на Попов се казва Андрей Петров. Той не е ново лице във футболния съюз, а работи в него от доста години. Петров е началникът на отдел „Стратегическо развитие".

"Желанието ни е да продължаваме да изпълняваме стратегическите планове, да комуникираме с клубовете и с всички заинтересовани лица, за да чуем тяхното мнение.

Ще кандидатстваме по програма "Развитие на регионите 2021-2017", която се финансира на ниво Европейския съюз и национално съфинансиране. Насочени сме към 40 общини. Бюджетът е огромен - 1,3 млрд. евро, които могат да бъдат усвоени от тези общини.

Обсъждаме възможностите за финансиране, реновация и реконструкция на съществуващи футболни съоръжения. Дейно работим с общините и планираме да проведем обща среща. В момента тече постоянна комуникация", заяви Петров.

Миналия месец заедно с президента Иванов той присъства на срещата с президента на ФИФА Джани Инфантино в новата централа на ФИФА в Париж.