Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Политика

И сам воинът е воин: Настимир Ананиев регистрира партия ''Волт'' самостоятелно за вота

   


Настимир Ананиев регистрира партията си "Волт" в Централната избирателна комисия (ЦИК за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, пише OFFNEWS.

При появата на "Продължаваме промяната" през април 2023 г. партията на Ананиев стана техен "ракетоносител" или мандатоностител, така че ПП да могат да се регистрират за изборите. Тогава именно се формира и последното редовно правителство, начело с Кирил Петков. 

Впоследствие "Волт" стана част от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), но миналата седмица напусна коалицията. От политическото ръководство на "Волт" твърдят, че причината за напускането им е конфликт с "Демократична България". 

Основните три проблема са били избираемите места, участието на "Волт" в коалиционния съвет на ПП-ДБ и включване в коалиционното споразумение на регламент, уточняващ с кои партии и коалиции не бихме работили в предстоящото 51-то Народно събрание, заяви миналата седмица съпредседателят на "Волт" Симеон Трулев.

"Превръщането на ПП-ДБ в елитарна жълтопаветна коалиция няма да доведе до желаната промяна, а по-скоро се влиза в "релсите" на Реформаторския блок, чийто край знаем какъв беше", заявиха тогава от "Волт". 

Днес Ананиев обяви в социалните мрежи, че "Волт" вече е подала нужните документи за участие в изборите в ЦИК.

Благодаря на всички, които се включиха и помогнаха в този процес", написа Настимир Ананиев във Фейсбук.