Сряда, 18 Сеп 2024
           
Коментари Политика

Андрей Цеков от ПП-ДБ: Рано е да обсъждаме дали да подкрепим ГЕРБ, ако станат първи на вота

   


Рано е да обсъждаме дали да подкрепим ГЕРБ, ако станат първи на изборите, заяви депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Андрей Цеков, пише OFFNEWS.

Той коментира предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към ПП-ДБ да направят джентълменско споразумение. 

„Коалицията ни е стабилна, въпреки че имаме своите идеологически различия и виждания относно пътищата. Обединява ни обаче общата цел да направим България най-доброто място за живеене за българите“, каза още Цеков. 

„Има разпределение на местата в листите между партиите в коалицията и има съгласие относно принципа на разпределение. Оттук нататък всяка партия издига най-подходящите кандидати“, обясни Цеков. 

„Разпадът в ДПС за мен е началото на разпада на превзетата държава. Този модел на управление беше наследен от ГЕРБ, прилагаше се устойчиво в продължение на 14 години. Този модел създаде Делян Пеевски като лице на този модел. Сега съществува реален шанс ДПС изобщо да не участва в изборите“, заяви още Андрей Цеков.

 

„Ще водим процес, който да може да излъчи формула за управление. Най-вероятно при тази фрагментирана политическа обстановка първо трябва да се обединим около идеи, а след това около партийно неангажирани личности, които да могат да поемат отговорността на управлението с подкрепата на парламентарно представени партии. Програмата трябва да е ясно ориентирана към двата приоритета – проевропейско позициониране на България и антикорупционна реформа“, посочи още депутатът от ПП-ДБ.

„България на мен ми прилича на една хилядолетна дъбова гора, в която много дълго време са вилнели подпалвачи и бракониери. И след пожара и след сечта обаче винаги избуяват нови фиданки. Надеждата ни е в младите хора и децата ни“, коментира той.