Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Новини

Протест в Люлин заради опасно кръстовище

   


Жители на столичния квартал „Люлин 5“ излизат на протест заради опасно кръстовище. Те твърдят, че чакат от години то да бъде обезопасено, пише OFFNEWS.

Кръстовището се намира между бул. „Панчо Владигеров“ и бул. „Д-р Петър Дертлиев“. Хората казват, че то е изключително опасно, защото няма светофар, а има множество пешеходни пътеки. Минава и трамвай. 

През 2020 г. се направи връзка на булеварда с Околовръстния път, вследствие на което той се натовари много. Над 1000 автомобила минават за час“, разказа Мариян Райков, който живее в квартала. По думите му първият сигнал до общината е от тази година, а през март 2022 г. е взето решение да се изгради светофарна уредба. 

Досега обаче нищо не се е случило. Вчера е имало среща с представители на районната община, на която хората са уверени, че до март ще бъде изграден светофар.

„Процесът изисква разрешение за строеж и целия комплект от документация. В случая беше забавено изпълнението на проекта заради неколкократното подаване на нови указания от страна на „Софийска вода“ поради подземната им инфраструктура и бъдещата такава, за да може да бъде съобразена по най-добрия начин“, обясни инж. Димитър Петров, директор на дирекция „Управление и анализ на трафика“ към Столична община.