Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Новини

Отложиха делото срещу близнаците от Цалапица, ще чуят присъдата си на 24 октомври

   


Делото срещу близнаците от Цалапица, обвинени в съпричастност в убийството на 24-годишния Димитър Малинов, е в заключителната си фаза. Съдът в Пловдив отложи делото заради липсата на запис на телефонен разговор, като се очаква Борислав и Валентин Динкови да чуят присъдите си на 24 октомври, пише OFFNEWS.

Всички свидетели и вещи лица в производството бяха разпитани. Адвокатът на братята поиска запис на телефонен разговор като важно доказателство между основния заподозрян в убийството Рангел Бизюрев и един от братята.

Според защитата от записа става ясно, че Бизюрев им изгражда версия какво да лъжат, ако бъдат установени и хванати.

"Това, че Бизюрев в предходни заседания твърдеше в качеството му на свидетел, че моите клиенти, са му се обаждали, за да изграждат версии, категорично не отговаря на истината. Има записан разговор от единия от моите клиенти, където именно Бизюрев им изгражда версия какво да лъжат, ако бъдат установени и хванати. Двамата братя от първата секунда признат вина. Те признаха фактите по делото и не ги отричат”, заяви адвокатът на близнаците Светлана Званчева, цитирана от Нова ТВ. 

Въпросният запис беше поискан още на предходното заседание, но не беше предоставен. Съдът го поиска повторно и за последен път, като отложи заседанието за 24 октомври, когато близнаците ще разберат своята присъда. Срещу тях е повдигнато обвинение за вещно укривателство и могат да получат до 5 години затвор.

 

"Не ме устройва за лично укривателство до 5 години, тъй като излизат с чисто криминално досие им се намалява присъдата. След три години и четири месеца дали Митко ще се върне вкъщи? Ние една година и два месеца след убийството на Митко виждаме как Окръжната прокуратура в Пловдив се подиграва с нас и ги води укриватели. Митко не е вещ, не е документ. Митко е човек”, заяви майката на убития Атанаска Бакалова.

Преди днешното заседание пред съдебната палата на протест отново се събраха близките на убития младеж и жители на селото.