Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Новини

Контрольор свали момиче с електронен билет от автобуса. Не знаел, че има мобилно приложение

   


Млада жена е била изхвърлена позорно от градския транспорт в столицата. Била набедена, че пътува без превозни документи, а всъщност е имала закупен онлайн билет. Контрольорът не знаел, че съществува на мобилно приложение за закупуване на билети онлайн, пише OFFNEWS.

Близка на потърпевшата е изпратила писмо до телевизията, което гласи:

„Приятелката на сина ми е била унижена, разплакана и свалена от автобус 102 от контрольор, който на всичкото това отгоре е написал акт при положение, че е била с абсолютно валиден превозен документ! Билетът е закупен от приложение mpass и след направена проверка от мен, се установи, че е абсолютно правилно валидиран и използван”.

Потърпевшата разказва, че е показала електорнния си билет на контрольорите, след което те са я свалили на спирката. Поискали са и личната карта, за да ѝ напишат акт с думите, че билетът ѝ е невалиден. Не са проверили с никакво устройство за валидността му. 

„След справка пише, че електронният билет е валиден 120 минути след валидацията. Обръщам се към Центъра за градска мобилност да обучи своите служители да работят с приложенията, които използват. Няма логика за една седмица два пъти да пишат глоба на приятелката на сина ми, защото не разпознават билетите и приложенията, от които те се закупуват. След подадена от мен жалба, Комисията за защита на потребителите (КЗП) препратиха жалбата ми към кмета на София и чакам с нетърпение неговото становище”, разказва близка на потърпевшата.