Четвъртък, 19 Сеп 2024
           
Коментари Политика

ДПС-Доган пита ЦИК за банковата сметка на санкциониран по Магнитски

   


Подадохме документите на ДПС за самостоятелно участие. Целта на лицето Пеевски е да унищожи ДПС и да открадне марката ДПС, за да я трансформира в еднолично търговско дружество. Това заяви депутатът Валентин Тончев. По думите му Пеевски в продължение на няколко дни оказвал натиск върху ЦИК, пише NEWS.

Хората на Ахмед Доган очакват решението на ВАС за регистрацията на партията. Той пита как ЦИК се отнася към банковата сметка на санкциониран по Магнитски човек. Пеевски никога не е управлявал банковата сметка на ДПС, изтъкна Тончев. Тя се е управлявала от Джевдет Чакъров. Партията се представлява от Джевдет Чакъров, подчерта депутатът.

Днес изтича срокът за обжалване пред Контролната комисия на изключването на Делян Пеевски и останалите, посочени от Ахмед Доган. Затова и Валентин Тончев смята, че те приемат изключването си. Младите хора в ДПС бяхме предадени от Делян Пеевски, заяви депутатът. Червената линия за следващия парламент ще е Делян Пеевски, по думите му. ДПС на Доган ще разговаря с всички, които са срещу модела Пеевски. Евроатлантизмът на Пеевски е маска, с която той се опитва да заблуди нашите партньори, изтъкна Валентин Тончев. Моделът на Делян Пеевски се настани в много други партии, по мнението му и даде за пример ГЕРБ. Пеевски натискал цялата държавна машина. Ахмед Доган получавал номинации да води листи на ДПС.